Een heel straf verhaal…

Een paar maand geleden word ik gecontacteerd door A voor een fotoshoot. We spreken een datum af. Ik reserveer een studio. We worden ‘vrienden’ op FB en A wordt op de hoogte gebracht van de prijs voor zowel de fotoshoot als voor het huren van de studio.

De dag voor de shoot, heb ik een FB-chatsessie met A om concreet nog ‘t een en ‘t ander af te spreken. Ze ziet het helemaal zitten. We wisselen nog telefoonnummers uit, mocht er de dag erop nog iets voorvallen.

‘s Anderendaags ben ik een halfuur voor de afspraak aanwezig in de studio om alles klaar te zetten. Een kwartier na afspraak is A nog niet komen opdagen en heeft ze nog niets van zich laten horen. Als ik haar bel, wordt er niet opgenomen. Anderhalf uur na afspraak ga ik terug naar huis.

De volgende dag krijg ik nog altijd niets te horen van A. Ik besluit dan maar voorzichtig ‘still waiting…’ op haar FB-wall achter te laten. Tegen ‘s avonds is mijn bericht verwijderd op haar FB-wall. Ik herhaal hetzelfde de dag erop maar ook dan wordt het bericht op haar wall verwijderd. SMS-jes blijven onbeantwoord.

De twee daaropvolgende dagen, verandert ze af en toe haar FB status.
5 dagen na de afgesproken datum, zie ik haar online en start een FB-chatsessie. Ik zeg vriendelijk een goedendag en krijg al heel vlug te horen dat ik met de zus (B) van A chat, en niet met A zelf. B vertelt dat zij nog geen FB account heeft en dat van haar zus mag gebruiken. Ze vertelt me ook dat zij zelf niets van de fotoshoot van haar zus afwist en dat zij, B dus, die berichtjes van mij verwijderd heeft. B excuseert zich daarvoor.
Een paar lijnen verder vertelt B me dat A niet aanwezig kon zijn omdat ze de ochtend van de shoot, een zwaar auto-ongeval gehad heeft en in de intensive care ligt. A heeft haar gsm niet bij in het ziekenhuis – hij ligt nog thuis – waardoor er ook niet opgenomen wordt.
B vertelt dat haar ouders wel de studio zullen vergoeden, maar wanneer ik vraag om met de mama te praten, wordt me dit geweigerd. De mama zou mij zelf opbellen. De chat wordt afgesloten.

‘s Anderendaags merk ik dat ik geblokkeerd word op haar FB, waardoor ik geen status updates meer kan zien. Een paar dagen later verneem ik ook via-via dat A geen zus heeft. Het werd me gauw duidelijk dat ik dus met A zelf aan het praten was en niet met B.

Een heel straf verhaal dus…

6 thoughts on “Een heel straf verhaal…

 1. xray

  Inderdaad: een heel straf verhaal en jij zit toch maar mooi met de huurkosten van de studio en de verloren tijd…
  Je kutn natuurlijk moeilijk metiedereen vooraf sluitende contracten tekenen hé.

 2. Rani & Tessa

  Amai, dat is echt niet te doen hé.
  Héél erg, als er iets tussenkomt kan men toch het fatsoen hebben om te verwittigen zeker en de gemaakte kosten te vergoeden.

  Zeer jammer dat dit gebeurt…

 3. Daan

  Beste Jan,
  Wat je dan wel best doen is A haar naam vermelden (met achternaam) op de verschillende fora. Zo kan grotendeels vermeden worden dat anderen hetzelfde te wachten staat..
  gr,
  Daan

 4. admin

  Daar heb ik aan gedacht, maar ik wou gewoon een sein geven dat men toch beter 2x nadenkt alvorens zoiets te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *