SlideShowPro Flash files gebruiken in WordPress

Sinds kort heb ik SlideShowPro aangeschaft voor Lightroom, om vanuit een selectie files een Flash slideshow te exporteren. Voor $25 kan een mens niet sukkelen, he :).

Lightroom 2.0 toonde bij mij echter een probleem bij het gebruik van de plugin: De rechter-kant van de plugin, leek er niet volledig op te passen: er ontbrak een cm (tekst) aan de rechterkant. Na contact te hebben opgenomen met de supportgroep van SlideShowPro, bleek het probleem bij Lightroom te zitten, maar ze gaven me wel een workaround: pak de vertikale divider tussen het middenste (preview) venster en het rechter (plugin) venster vast, en sleep die naar links, tot je niet meer kan. Daarna moet je LR heropstarten en het probleem is van de baan.

Je past de parameters van de slideshow aan in LR, en je exporteert naar de gewenste lokatie vb: http://MijnSite/Flash.

In WordPress moet je een extra plugin installeren: Kimili Flash Embed for WordPress. Het enige wat je dan nog moet doen, is een Kimili tag (tussen vierkant haken) in je post in te lassen: kml_flashembed movie=”http://MijnSite/Flash/loader.swf” height=”800″ width=”600″ allowFullScreen=”true” base=”http://MijnSite/Flash/.” /.
“/.” aan het einde van de ‘base’ moet er weldegelijk staan, en de ‘allowFullScreen’ eveneens, als je de FullScreen optie wil. Je kunt er hier nog iets meer over lezen. Hoogte en breedte pas je dan nog naar believen aan en klaar is kees.

Een voorbeeldje:
[kml_flashembed movie=”http://blog.fotoverbeke.com/Flash/Flashtest/loader.swf” height=”600″ width=”600″ allowFullScreen=”true” base=”http://blog.fotoverbeke.com/Flash/Flashtest/.” /]

1 thought on “SlideShowPro Flash files gebruiken in WordPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *