Wel of niet op een foto plakken…

Hoe vaak hoor je niet iemand zeggen, als er een fotocamera bovengehaald wordt, “ik plak niet op een foto.” Eigenlijk ben ik dan getriggered om het tegendeel te bewijzen, maar dat lukt niet altijd.

Ik kwam op het idee om een postje te plaatsen hierover, toen ik een paar dagen geleden de foto hiernaast online plaatste: Emma plakt namelijk altijd op een foto.

Wanneer plakt nu iemand wel of niet op een foto? Een vraag die me al een tijdje ‘bezighoudt’. Meestal doen mensen, die ‘niet’ op een foto plakken, hun uiterste best om ‘mooi’ op een foto te staan. Het is precies of ze ‘anders’ willen doen dan ze gewoon zijn te doen. Als je ze kunt fotograferen zonder dat ze het weten, is de kans tot slagen en tevredenheid groter. “Als ik niet weet dat ik gefotografeerd word, heb je wel mooie foto’s.”, hoor je dan dikwijls zeggen.

Een andere mogelijke reden van ‘ik plak niet op een foto’ is soms te zoeken in het feit dat dit type mensen niet 100% tevreden zijn met hun voorkomen en daar liever niet aan herinnerd worden door een foto. Een deel i.p.v. het geheel fotograferen, kan dan hier soulaas brengen om die mensen te fotograferen.

Nu ben ik wel eigenlijk eens benieuwd of andere fotografen dat ‘probleem’ ook hebben en hoe ze het oplossen. Dus… waarom niet eens een stokje gooien naar andere fotografen?
Mijn keuze is gevallen op:

Hoe gaan jullie ‘te werk’ met het statement: “ik plak niet op een foto” ?

2 thoughts on “Wel of niet op een foto plakken…

  1. Paly

    Ik ben er eigenlijk van overtuigd dat het mogelijk is om een mooie foto te maken van idereen, maar ben er dan ook zeker van dat het soms lang zoeken kan zijn.

  2. Tom

    Ik plak niet op foto is vaak een gevoel van “ik sta niet graag voor een camera”. Aangezien ik het vaakst met koppels werk is mijn taak ze op hun gemak te stellen … en 1 van mijn truukjes daar iser wat meer “sex” in te krijgen. vaak gaan ze al héél snel op in hun rol en vergeten ze dat ik er ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *